#bagom E.T.____#blogLOVIN'____#instagram____#facebook side____#e-mail____#opskrifter____#YOUTUBE
________________________________________________________





lørdag, december 15, 2012

Hjemmebagte luftige boller.

Midt i al flytningen, spiser vi mine hjemmebagte boller :)


Og her følger selvfølgelig en opskrift med. Hvis du følger opskriften, får du en dejlig lækker luftig bolle dej, som faktisk også er rigtig god til pølsehorn :)

25g gær
3 dl sødmælk
1 tsk salt
1 tsk sukker (for sødere boller tilsæt mere)
1 æg
600g hvedemel (til at starte med)
100g smør

Mælk lunkes, og blandes sammen med gær, salt, sukker og æg. Tilsæt hvedemel og smør (smelt smøren eller brug flydende stegesmør). Bland det hele til det bliver til en dejlig fast let klistret masse. Der skal tilsættes mere mel end 600g, men tilsæt efterhånden, til du synes dejen har en dejlig konsistens. Lad dejen hæve lunt og dækket i 1 time.

Tag dejen ud af skålen og rul den til en pølse, del dejen i ca. 16 lige store dele. Rund dem til boller, og lag dem en bradepande med bagepapir på. Lad dem hæve endnu 30 min. lunt og dækket.

Når de er hævefærdige skal de pensles og i en forvarmet ovn på 180 grader og varmluft. Bag bollerne i omkring et kvarter til 20 min. og lad dem lige køle af, før de kan nydes med evt. smør eller andet lækkert :). VELBEKOMME!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar